Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Panierowane knedelki"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12162
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1364
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12848
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4621
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12162
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1364
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12848
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4621
Składniki
Farsz: cebulę obieram, siekam i smażę na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Mięso mielę razem z podsmażoną cebulą. Jajka na twardo kroję w drobną kostkę, dodaję do mięsnej masy.
Farsz doprawiam solą i pieprzem. Jeśli masa mięsna jest zbyt sucha, dodaję kilka łyżek wody lub bulionu drobiowego.
Ciasto: ziemniaki przeciskam przez praskę. Zagniatam z jajkiem i szczyptą soli. Odrywam kawałki ciasta, robię placuszki. Nakładam na nie farsz. Zlepiam, formuję kształtne kule.
Knedle panieruję w roztrzepanych jajkach, następnie obtaczam w tartej bułce. Wkładam do głębokiego oleju i smażę na złoty kolor (razem ok. 25 minut).Źródło: Naj