Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Panierowane knedelki"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3898
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415036
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3898
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415036
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2440
Składniki
Farsz: cebulę obieram, siekam i smażę na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Mięso mielę razem z podsmażoną cebulą. Jajka na twardo kroję w drobną kostkę, dodaję do mięsnej masy.
Farsz doprawiam solą i pieprzem. Jeśli masa mięsna jest zbyt sucha, dodaję kilka łyżek wody lub bulionu drobiowego.
Ciasto: ziemniaki przeciskam przez praskę. Zagniatam z jajkiem i szczyptą soli. Odrywam kawałki ciasta, robię placuszki. Nakładam na nie farsz. Zlepiam, formuję kształtne kule.
Knedle panieruję w roztrzepanych jajkach, następnie obtaczam w tartej bułce. Wkładam do głębokiego oleju i smażę na złoty kolor (razem ok. 25 minut).Źródło: Naj