Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowane knedelki

Panierowane knedelki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Panierowane knedelki"

Składniki

  • Na
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 1 jajko
  • szczypta soli. Na
  • 30 dag mięsa z rosołu albo pieczonego kurczaka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula. Do panierowania:
  • 2 jajka
  • bułka tarta do obtoczenia dodatkowo:
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Panierowane knedelki

Przygotowanie

  1. Farsz: cebulę obieram, siekam i smażę na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Mięso mielę razem z podsmażoną cebulą. Jajka na twardo kroję w drobną kostkę, dodaję do mięsnej masy.

  2. Farsz doprawiam solą i pieprzem. Jeśli masa mięsna jest zbyt sucha, dodaję kilka łyżek wody lub bulionu drobiowego.

  3. Ciasto: ziemniaki przeciskam przez praskę. Zagniatam z jajkiem i szczyptą soli. Odrywam kawałki ciasta, robię placuszki. Nakładam na nie farsz. Zlepiam, formuję kształtne kule.

  4. Knedle panieruję w roztrzepanych jajkach, następnie obtaczam w tartej bułce. Wkładam do głębokiego oleju i smażę na złoty kolor (razem ok. 25 minut).

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń