Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Panierowane knedelki"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
Składniki
Farsz: cebulę obieram, siekam i smażę na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Mięso mielę razem z podsmażoną cebulą. Jajka na twardo kroję w drobną kostkę, dodaję do mięsnej masy.
Farsz doprawiam solą i pieprzem. Jeśli masa mięsna jest zbyt sucha, dodaję kilka łyżek wody lub bulionu drobiowego.
Ciasto: ziemniaki przeciskam przez praskę. Zagniatam z jajkiem i szczyptą soli. Odrywam kawałki ciasta, robię placuszki. Nakładam na nie farsz. Zlepiam, formuję kształtne kule.
Knedle panieruję w roztrzepanych jajkach, następnie obtaczam w tartej bułce. Wkładam do głębokiego oleju i smażę na złoty kolor (razem ok. 25 minut).Źródło: Naj