Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Panierowane knedelki"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1146
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1146
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Składniki
Farsz: cebulę obieram, siekam i smażę na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Mięso mielę razem z podsmażoną cebulą. Jajka na twardo kroję w drobną kostkę, dodaję do mięsnej masy.
Farsz doprawiam solą i pieprzem. Jeśli masa mięsna jest zbyt sucha, dodaję kilka łyżek wody lub bulionu drobiowego.
Ciasto: ziemniaki przeciskam przez praskę. Zagniatam z jajkiem i szczyptą soli. Odrywam kawałki ciasta, robię placuszki. Nakładam na nie farsz. Zlepiam, formuję kształtne kule.
Knedle panieruję w roztrzepanych jajkach, następnie obtaczam w tartej bułce. Wkładam do głębokiego oleju i smażę na złoty kolor (razem ok. 25 minut).Źródło: Naj