Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paprykowa z pomidorami"
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 68
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 68
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Składniki
Tost namocz, odciśnij. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżeczce oleju. Mięso wymieszaj z odciśniętym tostem i cebulką. Wbij jajko. Przypraw solą oraz pieprzem. Wyrób. Z mięsnej masy uformuj 12 małych pulpecików. Usmaż je na 3 łyżkach rozgrzanego oleju.
Pomidory sparz, obierz, oczyść, zmiksuj. Papryki oczyść, pokrój w paseczki. Smaż je chwilę na pozostałym oleju. Trochę papryki wyjmij do dekoracji, resztę zalej musem pomidorowym i bulionem. Gotuj 5 minut. Zmiksuj i przetrzyj.
Zupę przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Wymieszaj z odłożoną papryką. Rozlej do talerzy. Włóż pulpeciki, udekoruj bazylią.Źródło: Tina