Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paprykowa z pomidorami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7776
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 265
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2906
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7776
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 265
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2906
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Składniki
Tost namocz, odciśnij. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżeczce oleju. Mięso wymieszaj z odciśniętym tostem i cebulką. Wbij jajko. Przypraw solą oraz pieprzem. Wyrób. Z mięsnej masy uformuj 12 małych pulpecików. Usmaż je na 3 łyżkach rozgrzanego oleju.
Pomidory sparz, obierz, oczyść, zmiksuj. Papryki oczyść, pokrój w paseczki. Smaż je chwilę na pozostałym oleju. Trochę papryki wyjmij do dekoracji, resztę zalej musem pomidorowym i bulionem. Gotuj 5 minut. Zmiksuj i przetrzyj.
Zupę przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Wymieszaj z odłożoną papryką. Rozlej do talerzy. Włóż pulpeciki, udekoruj bazylią.Źródło: Tina