Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paprykowa z pomidorami"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 61
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 147
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3941
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 61
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 147
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3941
Składniki
Tost namocz, odciśnij. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżeczce oleju. Mięso wymieszaj z odciśniętym tostem i cebulką. Wbij jajko. Przypraw solą oraz pieprzem. Wyrób. Z mięsnej masy uformuj 12 małych pulpecików. Usmaż je na 3 łyżkach rozgrzanego oleju.
Pomidory sparz, obierz, oczyść, zmiksuj. Papryki oczyść, pokrój w paseczki. Smaż je chwilę na pozostałym oleju. Trochę papryki wyjmij do dekoracji, resztę zalej musem pomidorowym i bulionem. Gotuj 5 minut. Zmiksuj i przetrzyj.
Zupę przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Wymieszaj z odłożoną papryką. Rozlej do talerzy. Włóż pulpeciki, udekoruj bazylią.Źródło: Tina