Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Paprykowa z pomidorami"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 268
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2666
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 268
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2666
Składniki
Tost namocz, odciśnij. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżeczce oleju. Mięso wymieszaj z odciśniętym tostem i cebulką. Wbij jajko. Przypraw solą oraz pieprzem. Wyrób. Z mięsnej masy uformuj 12 małych pulpecików. Usmaż je na 3 łyżkach rozgrzanego oleju.
Pomidory sparz, obierz, oczyść, zmiksuj. Papryki oczyść, pokrój w paseczki. Smaż je chwilę na pozostałym oleju. Trochę papryki wyjmij do dekoracji, resztę zalej musem pomidorowym i bulionem. Gotuj 5 minut. Zmiksuj i przetrzyj.
Zupę przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Wymieszaj z odłożoną papryką. Rozlej do talerzy. Włóż pulpeciki, udekoruj bazylią.Źródło: Tina