Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta śledziowo-groszkowa

Pasta śledziowo-groszkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 70

Dodano:

Odsłon: 11369

Szybka w przygotowaniu, bardzo smaczna pasta do kanapek. Przepis wymyśliłam sama. Jeśli ktoś, gdzieś, przypisuje sobie autorstwo tej potrawie, to miło mi, że mamy podobny gust :D

Składniki

  • filety śledziowe w oleju, 1 puszka
  • groszek konserwowy, 1 mała puszka (130g groszku)
  • cebula, 1 średnia
  • jajka, 5
  • majonez, 1-2 łyżki
  • musztarda, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pasta śledziowo-groszkowa

Przygotowanie

  1. Ugotować jaja na twardo.

  2. W miseczce rozgnieść widelcem zielony groszek konserwowy oraz śledzie z puszki (olej z puszki proszę wylać, nie będzie potrzebny).

  3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do mieseczki z groszkiem i śledzikami.

  4. Jajka obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Wrzucić do miseczki.

  5. Do całości dodać majonez, musztardę, przyprawić. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń