Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 921
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12753
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 921
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12753
Składniki
Wydrążoną dynię pokrój na kawałki, rozłóż na blasze wyłożonej papierem, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 25 min.
Soczewicę zmiksuj z sokiem z cytryny, oliwą i pastą tahini. Stopniowo dolewaj pół szklanki bardzo zimnej wody. Dosyp sól i odrobinę wędzonej papryki, po czym dorzuć upieczoną dynię.
Całość ponownie zmiksuj na gładką masę.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax