Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4213
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26219
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1546
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4213
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26219
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1546
Składniki
Wydrążoną dynię pokrój na kawałki, rozłóż na blasze wyłożonej papierem, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 25 min.
Soczewicę zmiksuj z sokiem z cytryny, oliwą i pastą tahini. Stopniowo dolewaj pół szklanki bardzo zimnej wody. Dosyp sól i odrobinę wędzonej papryki, po czym dorzuć upieczoną dynię.
Całość ponownie zmiksuj na gładką masę.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax