Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119026
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8825
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3200
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2818
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119026
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8825
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3200
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2818
Składniki
Wydrążoną dynię pokrój na kawałki, rozłóż na blasze wyłożonej papierem, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 25 min.
Soczewicę zmiksuj z sokiem z cytryny, oliwą i pastą tahini. Stopniowo dolewaj pół szklanki bardzo zimnej wody. Dosyp sól i odrobinę wędzonej papryki, po czym dorzuć upieczoną dynię.
Całość ponownie zmiksuj na gładką masę.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax