Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta z soczewicy"
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 76
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 22
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 382
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 509
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1171
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 76
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 22
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 382
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 509
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1171
Składniki
Soczewicę ugotuj do miękkości. Pokrojone cebule podsmaż na oleju. Do cebuli dodaj obrane i posiekane pieczarki i smaż, aż zmiękną. Pod koniec smażenia dodaj majeranek, imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Ciepłą soczewicę połącz z zawartością patelni i dokładnie zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na zwykłym pieczywie lub grzankach (możesz dodatkowo posypać pastę czarnuszką).Źródło: Na żywo