Do góry

Dania główne Przepis na:

Pesto z bazylii

Pesto z bazylii

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Pesto z bazylii"

Składniki

  • 2 szklanki bazylii (dobrze ściśniętej)
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 3 dag orzechów włoskich
  • sól
  • łyżka startego parmezanu
  • 100 ml oliwy
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pesto z bazylii

Przygotowanie

  1. Bazylię, orzechy i czosnek zmiksuj. Powoli wlewaj oliwę, mieszając. Przypraw solą, wymieszaj z parmezanem. Pesto włóż do słoiczka, polej łyżeczkę oliwy. Podaj do np. warzyw z grilla.

  2. Czas przygotowania: 15 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 0,80 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń