Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pesto z natki z dynią"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8616
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3048
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8616
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3048
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
Składniki
Czosnek obierz, pokrój. Pestki dyni posiekaj. Listki natki (bez łodyżek) zmiksuj z odrobiną oleju, czosnkiem i dynią.
Ser zetrzyj na tarce, dodaj do pasty, przypraw solą i pieprzem, miksuj, aż masa będzie gładka (ew. dodaj odrobinę oleju lub kilka łyżeczek wody, aby pesto nabrało delikatnej konsystencji). Pesto przechowuj w słoiku w lodówce.
Czas przygotowania 10 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie