Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń rzymska z jarzynką"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2305
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4395
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1328
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 312
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2305
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4395
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1328
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 312
Składniki
ok. 90 minut
Tosty namoczyć w zimnej wodzie. Czosnek obrać, posiekać, dodać do mielonego mięsa. Dołożyć odciśnięte tosty, koncentrat pomidorowy, 5 dag startego żółtego sera i jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Masę dobrze wyrobić.
Owalną żaroodporną formę posmarować tłuszczem. Odłożyć do dekoracji nieco rozmarynu i natki pietruszki, resztę posiekać, wymieszać z pozostałym startym serem. Z mięsa uformować owalną pieczeń. Ułożyć ją w formie. Na wierzchu rozłożyć ser z ziołami. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 75 minut.
Mrożony bób wrzucić na posolony wrzątek i gotować bez przykrycia 6 minut. Fasolkę szparagową gotować w posolonym wrzątku 5 minut. Warzywa odcedzić, przelać na sitku zimną wodą i dobrze osączyć. Bób obrać. Plasterki boczku pokroić w paseczki i wysmażyć je na chrupko na suchej patelni. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Do cebuli dołożyć fasolkę i bób.
Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Połączyć z wysmażonym boczkiem. Gotową pieczeń podawać z przygotowaną jarzynką.Źródło: Życie na gorąco