Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona gęś z jabłkami i kasztanami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10374
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5973
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12813
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10374
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5973
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12813
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Składniki
Gęś umyj, osusz, natrzyj wierzch i środek przyprawą ziołową, solą i pieprzem.
Z obranych jabłek wytnij gniazda nasienne, po czym pokrój je w drobną kosteczkę.
Kasztany osącz z zalewy (możesz użyć również mrożonych – wtedy je rozmroź).
Migdały sparz, zdejmij z nich skórkę i zrumień na rozgrzanej suchej patelni.
Umyty i osuszony majeranek posiekaj.
farszu wymieszaj i napełnij nimi tuszkę.
Zszyj ją nicią, po czym umieść w brytfannie i wstaw na ok. 3 godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Podczas pieczenia podlewaj mięso tworzącym się pod nim sosem. Na koniec przecedź go, połącz ze śmietaną, odrobiną wody, soli oraz pieprzu i zasmażką. Podawaj z kapustą.
Czas przygotowania: 4 h. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax