Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone orzechy"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Białko ubij z łyżką wody na sztywną pianę. Orzechy włoskie wsyp do miseczki, dodaj pianę, wymieszaj.
Cukier puder, cynamon i sól połącz, posyp orzechy, wymieszaj.
Orzeszki wysyp na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz ok. 50 min w 120°C, kilka razy mieszając w trakcie pieczenia.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie