Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie! Wspaniałe jako dodatek do mięs czy rybki z grilla.
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 318
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 124
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 590
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 900
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 2770
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 318
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 124
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 590
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 900
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 2770
Składniki
Młode ziemianki myjemy druciakiem. Po osuszeniu delikatnie spryskujemy je oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków (kamis,appetita lub prymat). W całości zawijamy każdego ziemniaka folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 45 minut do 1 godz max.
Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem i przyprawami. Na koniec przeciskamy przez praskę ząbek czosnku i dodajemy wedle własnego uznania. Im więcej czosnku tym intensywniejszy smak dipu. Po upieczeniu ziemniaków rozkrajamy każdego na i polewamy sosem. Wierzch ziemniaczka można posypać świeżymi ziołami. Palce lizać!!!