Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie! Wspaniałe jako dodatek do mięs czy rybki z grilla.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116524
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7966
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1524
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116524
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7966
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1524
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Składniki
Młode ziemianki myjemy druciakiem. Po osuszeniu delikatnie spryskujemy je oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków (kamis,appetita lub prymat). W całości zawijamy każdego ziemniaka folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 45 minut do 1 godz max.
Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem i przyprawami. Na koniec przeciskamy przez praskę ząbek czosnku i dodajemy wedle własnego uznania. Im więcej czosnku tym intensywniejszy smak dipu. Po upieczeniu ziemniaków rozkrajamy każdego na i polewamy sosem. Wierzch ziemniaczka można posypać świeżymi ziołami. Palce lizać!!!