Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie! Wspaniałe jako dodatek do mięs czy rybki z grilla.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 566
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 724
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 210
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 566
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 724
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 210
Składniki
Młode ziemianki myjemy druciakiem. Po osuszeniu delikatnie spryskujemy je oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków (kamis,appetita lub prymat). W całości zawijamy każdego ziemniaka folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 45 minut do 1 godz max.
Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem i przyprawami. Na koniec przeciskamy przez praskę ząbek czosnku i dodajemy wedle własnego uznania. Im więcej czosnku tym intensywniejszy smak dipu. Po upieczeniu ziemniaków rozkrajamy każdego na i polewamy sosem. Wierzch ziemniaczka można posypać świeżymi ziołami. Palce lizać!!!