Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie! Wspaniałe jako dodatek do mięs czy rybki z grilla.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 954
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 795
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12529
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 954
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 795
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12529
Składniki
Młode ziemianki myjemy druciakiem. Po osuszeniu delikatnie spryskujemy je oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków (kamis,appetita lub prymat). W całości zawijamy każdego ziemniaka folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 45 minut do 1 godz max.
Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem i przyprawami. Na koniec przeciskamy przez praskę ząbek czosnku i dodajemy wedle własnego uznania. Im więcej czosnku tym intensywniejszy smak dipu. Po upieczeniu ziemniaków rozkrajamy każdego na i polewamy sosem. Wierzch ziemniaczka można posypać świeżymi ziołami. Palce lizać!!!