Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie! Wspaniałe jako dodatek do mięs czy rybki z grilla.
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 218
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18968
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 511
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 218
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18968
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 511
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 89
Składniki
Młode ziemianki myjemy druciakiem. Po osuszeniu delikatnie spryskujemy je oliwą i posypujemy przyprawą do ziemniaków (kamis,appetita lub prymat). W całości zawijamy każdego ziemniaka folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 45 minut do 1 godz max.
Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem i przyprawami. Na koniec przeciskamy przez praskę ząbek czosnku i dodajemy wedle własnego uznania. Im więcej czosnku tym intensywniejszy smak dipu. Po upieczeniu ziemniaków rozkrajamy każdego na i polewamy sosem. Wierzch ziemniaczka można posypać świeżymi ziołami. Palce lizać!!!