Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce morza - specjaly
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Homara przeciac na pol,odlamac szczypce i ulozyc jego czesci na natluszczonej blasze do pieczenia
Maslo utrzec w misce na puszysta mase.Dodac musztarde,ziola i posiekane zabki czosnku.Dokladnie wymieszac.
Doprawiamy sokiem z cytryny, sosem worcester,sola pieprzem i pieprzem kajenskim,tym smarujemy homara
Na patelni rozgrzac maslo,zeszklic cebule pokrojona w kostke
Marchew pokroic w cienkie paski dodac do cebuli
Por pokroic w paski dodac do warzyw na patelni,dolac wino musujace(ewentualnie szampan wersja bogaczy)i dusic na wolnym ogniu ok 8 -10 min
Teraz dodajemy smietane sok z cytryny,sos worcester,doprawiamy sola pieprzem i pieprzem kajenskim
Homara do piekla czyli do piekarnika temperatura 220 C i krotko opiekac ok 10 min
Na talerzu wykladamy nasze warzywa prosto z patelni i na nie nasze pyszne pieczone kawalki homara,udekorowac kawalkami cytryny i oddac sie rozkoszy .Smacznego