Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony leszcz

Pieczony leszcz

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 65

Sprawdzony przepis na "Pieczony leszcz"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczony leszcz

Przygotowanie

  1. Rybę spraw i odetnij głowę. Całość umyj, oprósz solą oraz pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki na około pół godziny.

  2. Pory umyj, potnij w talarki, cebulę w piórka, a paprykę czerwoną i zieloną pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paski. Wszystkie warzywa wymieszaj, posyp solą z pieprzem i delikatnie polej oliwą.

  3. Rybę umieść w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i obłóż warzywami (część z nich włóż do środka leszcza). Na wierzchu rozłóż wiórki masła.

  4. Naczynie przykryj i wstaw na ok. 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Danie możesz serwować z pieczonymi ziemniakami.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń