Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste z winem"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 465
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2141
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 60
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 35
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 945
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 465
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2141
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 60
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 35
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 945
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, dokładnie natrzeć solą i pieprzem, obwiązać nicią kuchenną lub włożyć do siatki do pieczenia, formując zgrabną pieczeń.
Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso ze wszystkich stron (po kilka minut z każdej), przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć 3 łyżkami masła, posypać migdałami. Wstawić do pieca nagrzanego do 180oC na ok. 45 minut.
Cebulę umyć, obrać, pokroić w piórka, zeszklić na 1 łyżce masła, dolać wino, dusić na małym ogniu, doprawić, zmiksować, przecedzić, polać pieczeń, posypać tymiankiem.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium