Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste z winem"
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231637
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4902
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36085
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1338
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231637
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4902
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36085
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1338
        
        Składniki
Mięso umyć, osuszyć, dokładnie natrzeć solą i pieprzem, obwiązać nicią kuchenną lub włożyć do siatki do pieczenia, formując zgrabną pieczeń.
Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso ze wszystkich stron (po kilka minut z każdej), przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć 3 łyżkami masła, posypać migdałami. Wstawić do pieca nagrzanego do 180oC na ok. 45 minut.
Cebulę umyć, obrać, pokroić w piórka, zeszklić na 1 łyżce masła, dolać wino, dusić na małym ogniu, doprawić, zmiksować, przecedzić, polać pieczeń, posypać tymiankiem.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium