Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z wiśniami"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11652
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 85
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8136
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155154
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11652
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 85
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8136
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155154
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Składniki
Wiśnie pokrój, posyp mąką i cukrem. Odstaw do lodówki. Mąkę połącz z kefirem, jajkiem, solą i cukrem. Wymieszaj i zagnieć na gładkie ciasto. Następnie zawiń je w folię i włóż na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie podziel ciasto na 4 części i uformuj rulony. Pokrój jak na kopytka. Powstałe kluski spłaszcz i rozwałkuj na cienkie placki. Na każdy wyłóż łyżkę owocowego farszu i sklej.
Doprowadź w garnku wodę do wrzenia, wsyp po łyżce soli i cukru. Wrzuć pierogi i gotuj, aż wypłyną. Danie udekoruj wiśniami i podawaj ze słodką śmietanką.Źródło: Na żywo