Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z wiśniami"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 483
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9650
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4464
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 483
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9650
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4464
Składniki
Wiśnie pokrój, posyp mąką i cukrem. Odstaw do lodówki. Mąkę połącz z kefirem, jajkiem, solą i cukrem. Wymieszaj i zagnieć na gładkie ciasto. Następnie zawiń je w folię i włóż na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie podziel ciasto na 4 części i uformuj rulony. Pokrój jak na kopytka. Powstałe kluski spłaszcz i rozwałkuj na cienkie placki. Na każdy wyłóż łyżkę owocowego farszu i sklej.
Doprowadź w garnku wodę do wrzenia, wsyp po łyżce soli i cukru. Wrzuć pierogi i gotuj, aż wypłyną. Danie udekoruj wiśniami i podawaj ze słodką śmietanką.Źródło: Na żywo