Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki po parmeńsku"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1605
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1605
Składniki
Tortellini ugotuj według przepisu na opakowaniu. Przelej zimną wodą i zostaw na sitku do ostygnięcia. Rukolę umyj, osusz ręcznikiem papierowym. sosu włóż do słoika, szczelnie zamknij, potrząsaj, aż się połączą.
Cukinię umyj, osusz, pokrój na plasterki. Cebulkę obierz, posiekaj, szynkę potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć cukinię. Po chwili dodaj szynkę i cebulkę. Wciśnij przez praskę czosnek, wsyp oregano. Wymieszaj, podsmaż i zdejmij z patelni.
Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Włóż na patelnię, posyp pieprzem, podgrzej. Dodaj do warzyw z szynką. Gdy wszystkie ostygną, wymieszaj je delikatnie z pierożkami. Posyp rukolą i skrop sosem. Resztę sosu podaj w sosjerce.
Sos majonezowy najlepszy, bo domowy
Do każdej z naszych sałatek pasuje przepyszny domowy majonez doprawiony np. ziołami, czosnkiem, jogurtem. Na sos do sałatki dla 6 osób potrzebujemy: 3 żółtek, 100 ml oleju słonecznikowego, 1,5 łyżeczki gładkiej musztardy, 2-3 łyżeczki soku cytrynowego oraz sól i biały pieprz do smaku. powinny mieć temperaturę pokojową, wtedy dobrze się połączą.
Żółtka rozcieramy z musztardą i szczyptą soli. Następnie ubijamy trzepaczką, dodając szczyptę pieprzu i sok z cytryny. Stale ucierając, dodajemy po kropelce oleju. Gdy zużyjemy 2/3 tłuszczu, resztę możemy wlać cienkim strumieniem, wciąż energicznie mieszając. Doprawiamy i gotowe!Źródło: Naj