Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 447
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6640
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 185
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 447
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6640
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 185
Składniki
Przekrawamy piersi na cieńsze kawałki i doprawiamy według uznania Skrobiemy ziemniaki i kroimy na kosteczki i również doprawiamy ( u mnie często dwie porcje żeby dla dzieci nie za ostro) Można kupić gotowe ziemniaczki mrożone:)
Pieczemy mięso i ziemniaki w osobnych blaszkach (u mnie około 170 stopni przez 30 minut) W tym czasie kroimy pomidory i mozzarellę na plastry Odcedzamy kapary ze słoiczka oraz kukurydzę,można je troszkę poszatkować
Gdy mięsko zarumienieje i będzie prawie gotowe,wyjmujemy i posypujemy kukurydzą i kaperami Następnie układamy mozarelę z pomidorami na przemian
Pieczemy około 5 do 10 minut W tym czasie sprawdzamy ziemniaczki żeby nie były zbyt twarde ps Proszę nie trzymać zbyt długo mięsa w piekarniku bo mozarela może się za bardzo stopić:) smacznego