Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3626
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3785
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 352
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3626
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3785
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 352
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 649
Składniki
Przekrawamy piersi na cieńsze kawałki i doprawiamy według uznania Skrobiemy ziemniaki i kroimy na kosteczki i również doprawiamy ( u mnie często dwie porcje żeby dla dzieci nie za ostro) Można kupić gotowe ziemniaczki mrożone:)
Pieczemy mięso i ziemniaki w osobnych blaszkach (u mnie około 170 stopni przez 30 minut) W tym czasie kroimy pomidory i mozzarellę na plastry Odcedzamy kapary ze słoiczka oraz kukurydzę,można je troszkę poszatkować
Gdy mięsko zarumienieje i będzie prawie gotowe,wyjmujemy i posypujemy kukurydzą i kaperami Następnie układamy mozarelę z pomidorami na przemian
Pieczemy około 5 do 10 minut W tym czasie sprawdzamy ziemniaczki żeby nie były zbyt twarde ps Proszę nie trzymać zbyt długo mięsa w piekarniku bo mozarela może się za bardzo stopić:) smacznego