Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Składniki
Przekrawamy piersi na cieńsze kawałki i doprawiamy według uznania Skrobiemy ziemniaki i kroimy na kosteczki i również doprawiamy ( u mnie często dwie porcje żeby dla dzieci nie za ostro) Można kupić gotowe ziemniaczki mrożone:)
Pieczemy mięso i ziemniaki w osobnych blaszkach (u mnie około 170 stopni przez 30 minut) W tym czasie kroimy pomidory i mozzarellę na plastry Odcedzamy kapary ze słoiczka oraz kukurydzę,można je troszkę poszatkować
Gdy mięsko zarumienieje i będzie prawie gotowe,wyjmujemy i posypujemy kukurydzą i kaperami Następnie układamy mozarelę z pomidorami na przemian
Pieczemy około 5 do 10 minut W tym czasie sprawdzamy ziemniaczki żeby nie były zbyt twarde ps Proszę nie trzymać zbyt długo mięsa w piekarniku bo mozarela może się za bardzo stopić:) smacznego