Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi kurczaka w serowej panierce

Piersi kurczaka w serowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 28

Sprawdzony przepis na "Piersi kurczaka w serowej panierce"

Składniki

  • kilogram piersi kurczaka
  • 25 dag żółtego sera
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • cebula
  • 2 łyżeczki Vegety
  • 4 jajka
  • 5 łyżek oleju
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte piersi kurczaka pozbaw błonek i potnij na cienkie płaty.

  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj razem z koperkiem. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

  3. połącz z mąką ziemniaczaną, jajkami i łyżką oleju. Dopraw całość solą, pieprzem, Vegetą i słodką papryką. Masę wymieszaj i zanurz w niej kotlety.

  4. Wstaw mięso do lodówki na kilka godzin, a potem usmaż je z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.

  5. Gorące kotlety w serowej panierce podawaj np. z frytkami i warzywami.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń