Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikle z cukinii"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10598
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11595
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 605
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10598
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11595
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 605
Składniki
Cukinie myję, kroję wzdłuż na pół, usuwam nasiona, miąższ kroję w słupki. Obrane cebule kroję w krążki. Warzywa przekładam do miski, posypuję solą i odstawiam na 2 godz.
Do wyparzonych słoików wkładam na dno po porcji każdego zioła i wsypuję po pół łyżeczki gorczycy. Z warzyw odlewam sok. Cukinie wkładam do słoików, dodaję po porcji cebuli.
Zagotowuję zalewę i gorącą zalewam warzywa. Dokładnie zakręcam słoiki, pasteryzuję 15 min. Studzę nakrętką do dołu.
Marta Lewicka z Wieliczki
65 min • Porcja 20 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 3 słoikiŹródło: Kobieta i życie