Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikle z cukinii"
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 594
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3769
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 594
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3769
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 147
Składniki
Cukinie myję, kroję wzdłuż na pół, usuwam nasiona, miąższ kroję w słupki. Obrane cebule kroję w krążki. Warzywa przekładam do miski, posypuję solą i odstawiam na 2 godz.
Do wyparzonych słoików wkładam na dno po porcji każdego zioła i wsypuję po pół łyżeczki gorczycy. Z warzyw odlewam sok. Cukinie wkładam do słoików, dodaję po porcji cebuli.
Zagotowuję zalewę i gorącą zalewam warzywa. Dokładnie zakręcam słoiki, pasteryzuję 15 min. Studzę nakrętką do dołu.
Marta Lewicka z Wieliczki
65 min • Porcja 20 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 3 słoikiŹródło: Kobieta i życie