Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikle z cukinii"
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 140
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2477
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 140
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2477
Składniki
Cukinie myję, kroję wzdłuż na pół, usuwam nasiona, miąższ kroję w słupki. Obrane cebule kroję w krążki. Warzywa przekładam do miski, posypuję solą i odstawiam na 2 godz.
Do wyparzonych słoików wkładam na dno po porcji każdego zioła i wsypuję po pół łyżeczki gorczycy. Z warzyw odlewam sok. Cukinie wkładam do słoików, dodaję po porcji cebuli.
Zagotowuję zalewę i gorącą zalewam warzywa. Dokładnie zakręcam słoiki, pasteryzuję 15 min. Studzę nakrętką do dołu.
Marta Lewicka z Wieliczki
65 min • Porcja 20 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 3 słoikiŹródło: Kobieta i życie