Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikle z cukinii"
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 34
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1742
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 285
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 393
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 504
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 34
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1742
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 285
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 393
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 504
Składniki
Cukinie myję, kroję wzdłuż na pół, usuwam nasiona, miąższ kroję w słupki. Obrane cebule kroję w krążki. Warzywa przekładam do miski, posypuję solą i odstawiam na 2 godz.
Do wyparzonych słoików wkładam na dno po porcji każdego zioła i wsypuję po pół łyżeczki gorczycy. Z warzyw odlewam sok. Cukinie wkładam do słoików, dodaję po porcji cebuli.
Zagotowuję zalewę i gorącą zalewam warzywa. Dokładnie zakręcam słoiki, pasteryzuję 15 min. Studzę nakrętką do dołu.
Marta Lewicka z Wieliczki
65 min • Porcja 20 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 3 słoikiŹródło: Kobieta i życie