Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikle z cukinii"
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 653
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1295
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 653
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1295
Składniki
Cukinie myję, kroję wzdłuż na pół, usuwam nasiona, miąższ kroję w słupki. Obrane cebule kroję w krążki. Warzywa przekładam do miski, posypuję solą i odstawiam na 2 godz.
Do wyparzonych słoików wkładam na dno po porcji każdego zioła i wsypuję po pół łyżeczki gorczycy. Z warzyw odlewam sok. Cukinie wkładam do słoików, dodaję po porcji cebuli.
Zagotowuję zalewę i gorącą zalewam warzywa. Dokładnie zakręcam słoiki, pasteryzuję 15 min. Studzę nakrętką do dołu.
Marta Lewicka z Wieliczki
65 min • Porcja 20 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 3 słoikiŹródło: Kobieta i życie