Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pilaw z polędwiczką wieprzową"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1812
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1574
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1991
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1812
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1574
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1991
Składniki
Mięso umyj, pokrój w plasterki, a te następnie poprzecinaj na połówki. Obierz i posiekaj cebule oraz czosnek. Oczyść z pestek i drobno pokrój chili. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek. Usmaż na nim mięso na rumiano. Dodaj cebulę z czosnkiem i chili. Mieszając, smaż 2 min. Przypraw solą, pieprzem, kurkumą i cynamonem. Dołóż koncentrat pomidorowy i smaż ok. 3 min.
Do składników na patelni wlej gorący bulion i gotuj na małym ogniu 10 min. W tym czasie obierz i pokrój w półplasterki marchew. Oczyść starannie, opłucz pod bieżącą wodą i potnij w krążki por.
z patelni przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj ryż, marchew, por i żurawinę, przemieszaj. Przykryj naczynie pokrywką i wstaw na 30 min do piekarnika rozgrzanego do 200 st.
Migdały grubo posiekaj, upraż na patelni bez tłuszczu. Pomidorki umyj, osusz. Oba rozłóż na wierzchu zapiekanki, piecz jeszcze 10 min (już bez przykrywania). Danie serwuj z jogurtem.Źródło: Tina