Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12674
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13807
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5784
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12674
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1434
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13807
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5784
Składniki
Zaczynamy od ciasta ja robię tak, że wszstkie składniki poza wodą wrzucam do miski (używam robota bosch mum) Wodę letnią może być cieplejsze byle nie gorąca wlewam stopniowo tak aby ciasto odeszło od brzegów misy (jak wody jest za dużo dodaję mąki jak ciasto jest za twarde to wody) zaleta robienie ciasta w robicie jest taka że za twrde ciasto zaczna "skakać" razem z robotem, każdy kto choć trochę piecze wie o co chodzi. Gotowe ciasto zostawiam na chwilę żeby odpoczeło i podrosło, robimy sos
(wiem nie podałam składników u góry, podam teraz :) ) łyżeczka masła, ząbek czosnku, szczypta soli, bazylia, oregano, przecier pomidorowy w kartoniku. delikatnie zeszklić czosnek na maśle, wlać przecier, doprawić do smaku i podusić na małym ogniu ok 5 minut. Mamy już cały spód :) a góra co kto lubi :) moja propozycja : Ciasto dzielimy na dwie części jeśli chcemy dwie rózne pizzę jeżeli wystrczy jedna używamy blaszki z piekarnika. Rozkładamy równo ciasto, smarujemy sosem (ile kto lubi) pokrojone pieczarki (ok 5 średnich) szynka 5 plasterków 2 łyżki kukurydzy z puszki zółty ser starty na drobnych oczkach mozzarela kilka plastrów salami 4-5 platerków na wierzch Tak przygotowaną pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy bez termoobiegu 25 minut. gotowe!! SMACZNEGO!!!