Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad lub kolację
Zaczynamy od ciasta ja robię tak, że wszstkie składniki poza wodą wrzucam do miski (używam robota bosch mum)
Wodę letnią może być cieplejsze byle nie gorąca wlewam stopniowo tak aby ciasto odeszło od brzegów misy (jak wody jest za dużo dodaję mąki jak ciasto jest za twarde to wody) zaleta robienie ciasta w robicie jest taka że za twrde ciasto zaczna "skakać" razem z robotem, każdy kto choć trochę piecze wie o co chodzi.
Gotowe ciasto zostawiam na chwilę żeby odpoczeło i podrosło, robimy sos
(wiem nie podałam składników u góry, podam teraz :) )
łyżeczka masła, ząbek czosnku, szczypta soli, bazylia, oregano, przecier pomidorowy w kartoniku.
delikatnie zeszklić czosnek na maśle, wlać przecier, doprawić do smaku i podusić na małym ogniu ok 5 minut.
Mamy już cały spód :) a góra co kto lubi :)
moja propozycja :
Ciasto dzielimy na dwie części jeśli chcemy dwie rózne pizzę jeżeli wystrczy jedna używamy blaszki z piekarnika.
Rozkładamy równo ciasto, smarujemy sosem (ile kto lubi)
pokrojone pieczarki (ok 5 średnich)
szynka 5 plasterków
2 łyżki kukurydzy z puszki
zółty ser starty na drobnych oczkach
mozzarela kilka plastrów
salami 4-5 platerków na wierzch
Tak przygotowaną pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy bez termoobiegu 25 minut.
gotowe!!
SMACZNEGO!!!
Jak w prosty sposób pozbyć się niechcianego zapachu brukselki podczas gotowan...
Odsłon: 27155
Czy próbowałeś kiedyś samemu zrobić makaron?? Nie wielu zdaje sobie z tego sp...
Odsłon: 261
Składniki
Zaczynamy od ciasta ja robię tak, że wszstkie składniki poza wodą wrzucam do miski (używam robota bosch mum) Wodę letnią może być cieplejsze byle nie gorąca wlewam stopniowo tak aby ciasto odeszło od brzegów misy (jak wody jest za dużo dodaję mąki jak ciasto jest za twarde to wody) zaleta robienie ciasta w robicie jest taka że za twrde ciasto zaczna "skakać" razem z robotem, każdy kto choć trochę piecze wie o co chodzi. Gotowe ciasto zostawiam na chwilę żeby odpoczeło i podrosło, robimy sos
(wiem nie podałam składników u góry, podam teraz :) ) łyżeczka masła, ząbek czosnku, szczypta soli, bazylia, oregano, przecier pomidorowy w kartoniku. delikatnie zeszklić czosnek na maśle, wlać przecier, doprawić do smaku i podusić na małym ogniu ok 5 minut. Mamy już cały spód :) a góra co kto lubi :) moja propozycja : Ciasto dzielimy na dwie części jeśli chcemy dwie rózne pizzę jeżeli wystrczy jedna używamy blaszki z piekarnika. Rozkładamy równo ciasto, smarujemy sosem (ile kto lubi) pokrojone pieczarki (ok 5 średnich) szynka 5 plasterków 2 łyżki kukurydzy z puszki zółty ser starty na drobnych oczkach mozzarela kilka plastrów salami 4-5 platerków na wierzch Tak przygotowaną pizzę wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy bez termoobiegu 25 minut. gotowe!! SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 1830
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 80