Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizzerinki Tex Mex"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 145
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 145
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Czas ok. 35 min; porcja – 430 kcal, cena 5,20 zł.
Gdy sama przyrządzasz ciasto na pizzę, dodaj do zagniatanych składników 2-3 łyżki kaszy manny (odejmij taką samą ilość mąki). Kaszą manną możesz też posypać natłuszczoną blachę do pieczenia. Ciasto nie zmieni smaku, ale upieczony spód do pizzy będzie wyjątkowo chrupiący.
Gotowe ciasto na pizzę rozwiń z rulonu. Podziel każdy placek na 3 części, uformuj owalne pizzerinki. Rozłóż je na pokrytej pergaminem blasze do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do temp. 200 stopni.
Każdą pizzerinkę posmaruj pomidorowym sosem do taco. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Fasolki odlej z zalewy, przepłucz na sicie zimną wodą. Pozostaw do całkowitego osączenia. Kiełbaskę pokrój w plasterki.
Posmarowane sosem pizzerinki posyp połową startego sera oraz fasolką. Rozłóż plasterki chorizo i posiekaną w kostkę oczyszczoną czerwoną paprykę. Na wierzchu rozsyp resztę sera. Zapiekaj 15-20 minut.
W tym czasie awokado opłucz i przekrój na pół, usuwając pestkę. Miąższ wydrąż do miseczki. Zmiksuj na gładkie purée. Dopraw do smaku solą oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Gorące pizzerinki podawaj z musem awokado.Źródło: Świat kobiety