Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizzerinki Tex Mex"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1332
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25162
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1332
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25162
Składniki
Czas ok. 35 min; porcja – 430 kcal, cena 5,20 zł.
Gdy sama przyrządzasz ciasto na pizzę, dodaj do zagniatanych składników 2-3 łyżki kaszy manny (odejmij taką samą ilość mąki). Kaszą manną możesz też posypać natłuszczoną blachę do pieczenia. Ciasto nie zmieni smaku, ale upieczony spód do pizzy będzie wyjątkowo chrupiący.
Gotowe ciasto na pizzę rozwiń z rulonu. Podziel każdy placek na 3 części, uformuj owalne pizzerinki. Rozłóż je na pokrytej pergaminem blasze do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do temp. 200 stopni.
Każdą pizzerinkę posmaruj pomidorowym sosem do taco. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Fasolki odlej z zalewy, przepłucz na sicie zimną wodą. Pozostaw do całkowitego osączenia. Kiełbaskę pokrój w plasterki.
Posmarowane sosem pizzerinki posyp połową startego sera oraz fasolką. Rozłóż plasterki chorizo i posiekaną w kostkę oczyszczoną czerwoną paprykę. Na wierzchu rozsyp resztę sera. Zapiekaj 15-20 minut.
W tym czasie awokado opłucz i przekrój na pół, usuwając pestkę. Miąższ wydrąż do miseczki. Zmiksuj na gładkie purée. Dopraw do smaku solą oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Gorące pizzerinki podawaj z musem awokado.Źródło: Świat kobiety