Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizzerinki z salami"
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 21
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 136
Świąteczne smaki.
Odsłon: 113
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 21
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 136
Świąteczne smaki.
Odsłon: 113
Składniki
Pokruszone drożdże zasyp cukrem i wymieszaj z kilkoma łyżkami wody. Odstaw na kwadrans, po czym wymieszaj z mąką pszenną, solą, oliwą i resztą wody. Zagnieć gładkie ciasto i odstaw na godzinę.
Przecier pomidorowy dopraw szczyptą soli, cukrem i ziołami.
Ciasto rozwałkuj na dość cienki placek, szklanką wytnij kółka i posyp je delikatnie mąką. Rozsmaruj na nich sos, rozsyp równomiernie startą mozzarellę i rozłóż po kilka plasterków salami.
Tak przygotowane pizzerinki włóż do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz około 15 minut. Podawaj z zimnym piwem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 320 kcal.Źródło: Kurier TV