Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pizzerinki z salami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2109
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5548
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5568
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2109
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5548
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5568
Składniki
Pokruszone drożdże zasyp cukrem i wymieszaj z kilkoma łyżkami wody. Odstaw na kwadrans, po czym wymieszaj z mąką pszenną, solą, oliwą i resztą wody. Zagnieć gładkie ciasto i odstaw na godzinę.
Przecier pomidorowy dopraw szczyptą soli, cukrem i ziołami.
Ciasto rozwałkuj na dość cienki placek, szklanką wytnij kółka i posyp je delikatnie mąką. Rozsmaruj na nich sos, rozsyp równomiernie startą mozzarellę i rozłóż po kilka plasterków salami.
Tak przygotowane pizzerinki włóż do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz około 15 minut. Podawaj z zimnym piwem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 320 kcal.Źródło: Kurier TV