Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest po prostu przepyszne...
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Składniki
Placki ziemniaczane. Trzemy ziemniaki i cebule dodajemy kolejne składniki jajka sól, pieprz, mąkę. Smażymy kolejno.
Sos. Grzyby myjemy i kroimy w paski. cebulę w drobną kostkę. Dodajemy ją do grzybów. Zalewamy 1/4 l wody i dusimy pod przykryciem do miękkości. Podprawiamy mąką przyprawiamy solą i pieprzem. Zagotować trzeba przyszły sosik. Łączymy ze śmietaną można dodać masełka ale niekoniecznie. natkę dodajemy na końcu nie chcemy żeby straciła kolor i zapach.
Smacznego!!! Teraz tylko podawać :)