Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i sycące, świetne zwłaszcza jak ktoś ma nadmiar dyni i nie wie, co jeszcze można z nią zrobić :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 659
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1373
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 659
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1373
Składniki
Ziemniaki i dynię obrać i zmiksować w malakserze czy blenderze (jak ktoś nie ma - to zetrzeć na tarce o drobnych oczkach), odlać łyżką nadmiar wody (jeśli jest), cebulę obrać i również zmiksować (zetrzeć) i dodać do masy. Następnie dodajemy mąkę zwykłą i ziemniaczaną, wbijamy jaja, solimy do smaku i dobrze mieszamy. Powinna wyjść gęsta masa, taka jak na zwykłe placki ziemniaczane. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy jeszcze gorące, najlepiej smakują ze śmietaną.