Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i sycące, świetne zwłaszcza jak ktoś ma nadmiar dyni i nie wie, co jeszcze można z nią zrobić :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Ziemniaki i dynię obrać i zmiksować w malakserze czy blenderze (jak ktoś nie ma - to zetrzeć na tarce o drobnych oczkach), odlać łyżką nadmiar wody (jeśli jest), cebulę obrać i również zmiksować (zetrzeć) i dodać do masy. Następnie dodajemy mąkę zwykłą i ziemniaczaną, wbijamy jaja, solimy do smaku i dobrze mieszamy. Powinna wyjść gęsta masa, taka jak na zwykłe placki ziemniaczane. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy jeszcze gorące, najlepiej smakują ze śmietaną.