Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i sycące, świetne zwłaszcza jak ktoś ma nadmiar dyni i nie wie, co jeszcze można z nią zrobić :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95703
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1908
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5726
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95703
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1908
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5726
Składniki
Ziemniaki i dynię obrać i zmiksować w malakserze czy blenderze (jak ktoś nie ma - to zetrzeć na tarce o drobnych oczkach), odlać łyżką nadmiar wody (jeśli jest), cebulę obrać i również zmiksować (zetrzeć) i dodać do masy. Następnie dodajemy mąkę zwykłą i ziemniaczaną, wbijamy jaja, solimy do smaku i dobrze mieszamy. Powinna wyjść gęsta masa, taka jak na zwykłe placki ziemniaczane. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy jeszcze gorące, najlepiej smakują ze śmietaną.