Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny smak
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Kukurydze odsącz z zalewy.Marchewkęzetrzyj na tarce o małych oczkach.Mąkę kukurydzianą wymieszaj z mąką pszenną,dolej mleko,wbij jajko dodaj sól pieprz ,wymieszaj z kukurydzą i marchewką.Smaż je na złoty kolor z obu stron.
Mięso opłucz,wtyrzyj i pokrój w dużą kostkę,posyp solą i pieprzem.Oprósz 1 łyżką mąki i dokładnie wymieszaj.Cebule obierz,potnij na cząstki.Mięso zrumień ze wszystkich stron,dodaj cebule,podlej bulionem doprowadż do wrzenia,zmniejsz płomień i duś do miękkości.Przed końcem gotowania przypraw solą pieprzem ,tymiankiem.Dolej śmietanę,wymieszaj .