Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny smak
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Składniki
Kukurydze odsącz z zalewy.Marchewkęzetrzyj na tarce o małych oczkach.Mąkę kukurydzianą wymieszaj z mąką pszenną,dolej mleko,wbij jajko dodaj sól pieprz ,wymieszaj z kukurydzą i marchewką.Smaż je na złoty kolor z obu stron.
Mięso opłucz,wtyrzyj i pokrój w dużą kostkę,posyp solą i pieprzem.Oprósz 1 łyżką mąki i dokładnie wymieszaj.Cebule obierz,potnij na cząstki.Mięso zrumień ze wszystkich stron,dodaj cebule,podlej bulionem doprowadż do wrzenia,zmniejsz płomień i duś do miękkości.Przed końcem gotowania przypraw solą pieprzem ,tymiankiem.Dolej śmietanę,wymieszaj .