Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwica w cieście francuskim"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37474
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9218
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37474
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9218
Składniki
Polędwicę umyj, osusz. W brytfance rozgrzej połowę masła i obsmaż mięso. Rozgrzej resztę masła, podsmaż pokrojone cebule, szynkę i pieczarki. Dopraw i duś. Pod koniec dodaj śmietanę i natkę.
Ciasto rozwałkuj, podziel na 2 części. Jedną posmaruj farszem, połóż na niej mięso, przykryj resztą farszu i zalep drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w brytfance około 40 minut w temperaturze 170°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień