Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwica w cieście francuskim"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1398
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420841
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1889
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1398
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420841
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1889
Składniki
Polędwicę umyj, osusz. W brytfance rozgrzej połowę masła i obsmaż mięso. Rozgrzej resztę masła, podsmaż pokrojone cebule, szynkę i pieczarki. Dopraw i duś. Pod koniec dodaj śmietanę i natkę.
Ciasto rozwałkuj, podziel na 2 części. Jedną posmaruj farszem, połóż na niej mięso, przykryj resztą farszu i zalep drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w brytfance około 40 minut w temperaturze 170°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień