Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwica w cieście francuskim"
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1548
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8786
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3153
Polecam.
Odsłon: 1961
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1548
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8786
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3153
Polecam.
Odsłon: 1961
Składniki
Polędwicę umyj, osusz. W brytfance rozgrzej połowę masła i obsmaż mięso. Rozgrzej resztę masła, podsmaż pokrojone cebule, szynkę i pieczarki. Dopraw i duś. Pod koniec dodaj śmietanę i natkę.
Ciasto rozwałkuj, podziel na 2 części. Jedną posmaruj farszem, połóż na niej mięso, przykryj resztą farszu i zalep drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w brytfance około 40 minut w temperaturze 170°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień