Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwica w cieście francuskim"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Składniki
Polędwicę umyj, osusz. W brytfance rozgrzej połowę masła i obsmaż mięso. Rozgrzej resztę masła, podsmaż pokrojone cebule, szynkę i pieczarki. Dopraw i duś. Pod koniec dodaj śmietanę i natkę.
Ciasto rozwałkuj, podziel na 2 części. Jedną posmaruj farszem, połóż na niej mięso, przykryj resztą farszu i zalep drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w brytfance około 40 minut w temperaturze 170°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień