Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwica w cieście francuskim"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106005
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2050
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5929
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106005
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2050
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5929
Składniki
Polędwicę umyj, osusz. W brytfance rozgrzej połowę masła i obsmaż mięso. Rozgrzej resztę masła, podsmaż pokrojone cebule, szynkę i pieczarki. Dopraw i duś. Pod koniec dodaj śmietanę i natkę.
Ciasto rozwałkuj, podziel na 2 części. Jedną posmaruj farszem, połóż na niej mięso, przykryj resztą farszu i zalep drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w brytfance około 40 minut w temperaturze 170°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień