Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowe pychotki po włosku"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1195
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 501
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1195
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 501
Składniki
Kuleczki sera mozzarella osącz na sitku. 6 odłóż do dekoracji, pozostałe pokrój na ćwiartki. Bazylię opłucz, osusz. Kilka listków odłóż do dekoracji, pozostałe podrywaj od gałązek i posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Suszone pomidory osącz z zalewy, pokrój je dość drobno.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. W drugiej misce mleko zmiksuj z oliwą z oliwek i jajkiem. Dodaj posiekane pomidory suszone i bazylię oraz pokrojoną mozzarellę. Przypraw przeciśniętym czosnkiem i mielonym pieprzem (do smaku).
Masę przelej do suchych składników i wymieszaj łyżką (tylko do czasu, aż się połączą). Foremkę na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami. Napełnij je ciastem do 2/3 wysokości. Piecz 20 min w temp. 190 st. Babeczki przełóż na kratkę, by wystygły i odparowały. Połowę udekoruj pomidorkami koktajlowymi i bazylią, a pozostałe złożonymi plasterkami salami i kuleczkami mozzarelli ( przymocuj wykałaczkami).Źródło: Tina