Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorowy gulasz z soczystej wołowiny"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 965
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 965
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj pokrojo ną w grube paski wołowinę. Obsmaż mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj zmiażdżony czosnek, igiełki rozmarynu. Dopraw solą i pieprzem.
Podlej winem (lub bulionem). Zmniejsz ogień, przykryj i duś, aż mięso zmięknie. W razie potrzeby podlewaj wodą. Dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj, ew. dopraw sos do smaku.
Pomidory sparz, obierz ze skórki. Przekrój na pół, usuń nasiona. Resztę miąższu dorzuć do gulaszu, duś chwilę, aż pomidory puszczą sok (nie powinny się jednak rozpaść). Podawaj np. z kaszą gryczaną.
90 min • Porcja 408 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie