Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorowy gulasz z soczystej wołowiny"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Składniki
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj pokrojo ną w grube paski wołowinę. Obsmaż mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj zmiażdżony czosnek, igiełki rozmarynu. Dopraw solą i pieprzem.
Podlej winem (lub bulionem). Zmniejsz ogień, przykryj i duś, aż mięso zmięknie. W razie potrzeby podlewaj wodą. Dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj, ew. dopraw sos do smaku.
Pomidory sparz, obierz ze skórki. Przekrój na pół, usuń nasiona. Resztę miąższu dorzuć do gulaszu, duś chwilę, aż pomidory puszczą sok (nie powinny się jednak rozpaść). Podawaj np. z kaszą gryczaną.
90 min • Porcja 408 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie