Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorowy gulasz z soczystej wołowiny"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13194
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5461
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13194
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5461
Składniki
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj pokrojo ną w grube paski wołowinę. Obsmaż mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj zmiażdżony czosnek, igiełki rozmarynu. Dopraw solą i pieprzem.
Podlej winem (lub bulionem). Zmniejsz ogień, przykryj i duś, aż mięso zmięknie. W razie potrzeby podlewaj wodą. Dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj, ew. dopraw sos do smaku.
Pomidory sparz, obierz ze skórki. Przekrój na pół, usuń nasiona. Resztę miąższu dorzuć do gulaszu, duś chwilę, aż pomidory puszczą sok (nie powinny się jednak rozpaść). Podawaj np. z kaszą gryczaną.
90 min • Porcja 408 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie