Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorowy gulasz z soczystej wołowiny"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 680
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 45
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 85
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 680
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 45
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 85
Składniki
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj pokrojo ną w grube paski wołowinę. Obsmaż mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj zmiażdżony czosnek, igiełki rozmarynu. Dopraw solą i pieprzem.
Podlej winem (lub bulionem). Zmniejsz ogień, przykryj i duś, aż mięso zmięknie. W razie potrzeby podlewaj wodą. Dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj, ew. dopraw sos do smaku.
Pomidory sparz, obierz ze skórki. Przekrój na pół, usuń nasiona. Resztę miąższu dorzuć do gulaszu, duś chwilę, aż pomidory puszczą sok (nie powinny się jednak rozpaść). Podawaj np. z kaszą gryczaną.
90 min • Porcja 408 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie