Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, pyszne, pyszne
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1261
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1261
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4660
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem i jajkiem, wszystkie składniki zmiksować, aż powstanie konsystencja śmietany, jeśli jest za rzadkie, trzeba dodać mąki. Jeśli za gęste, dolać wody. Dodać 2 łyżki oleju do ciasta, wtedy będziemy potrzebować tylko odrobinkę przy smażeniu (dosłownie jedną kropelkę).
Smażyć cienkie naleśniki
Na usmażone naleśniki kładziemy łyżeczkę startego żółtego sera, na to kładziemy cienką parówkę, posypujemy ją łyżeczką kukurydzy konserwowej, szczyptą posiekanego szczypioru i na to kładziemy kleksa z ketchupu (ja używam pikantnego)
Wszystko razem zwijamy w krokiecik, obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor
Po usmażeniu zajadamy z ketchupem z czerwonej porzeczki:)