Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mąkę wymieszać z mlekiem i jajkiem, wszystkie składniki zmiksować, aż powstanie konsystencja śmietany, jeśli jest za rzadkie, trzeba dodać mąki. Jeśli za gęste, dolać wody. Dodać 2 łyżki oleju do ciasta, wtedy będziemy potrzebować tylko odrobinkę przy smażeniu (dosłownie jedną kropelkę).
Smażyć cienkie naleśniki
Na usmażone naleśniki kładziemy łyżeczkę startego żółtego sera, na to kładziemy cienką parówkę, posypujemy ją łyżeczką kukurydzy konserwowej, szczyptą posiekanego szczypioru i na to kładziemy kleksa z ketchupu (ja używam pikantnego)
Wszystko razem zwijamy w krokiecik, obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor
Po usmażeniu zajadamy z ketchupem z czerwonej porzeczki:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Annuar 03 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
W tytule potrawy bez wątpienia przyciąga słowo "ketchup z czerwonej porzeczki" a w przepisie o nim nie wspominasz !!! (nie liczę tego "Po usmażeniu zajadamy z ketchupem z czerwonej porzeczki ") . Chciałaś narobić innym "smaka" czy co ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

panka 03 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo jestem ciekawa tego ketchupu z czerwonej porzeczki. Może zamieścisz przepis ? Pozdrawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz