Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, pyszne, pyszne
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10551
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4584
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424442
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10551
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4584
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424442
Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem i jajkiem, wszystkie składniki zmiksować, aż powstanie konsystencja śmietany, jeśli jest za rzadkie, trzeba dodać mąki. Jeśli za gęste, dolać wody. Dodać 2 łyżki oleju do ciasta, wtedy będziemy potrzebować tylko odrobinkę przy smażeniu (dosłownie jedną kropelkę).
Smażyć cienkie naleśniki
Na usmażone naleśniki kładziemy łyżeczkę startego żółtego sera, na to kładziemy cienką parówkę, posypujemy ją łyżeczką kukurydzy konserwowej, szczyptą posiekanego szczypioru i na to kładziemy kleksa z ketchupu (ja używam pikantnego)
Wszystko razem zwijamy w krokiecik, obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor
Po usmażeniu zajadamy z ketchupem z czerwonej porzeczki:)