Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, pyszne, pyszne
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2186
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3291
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1344
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2095
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2186
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3291
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1344
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2095
Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem i jajkiem, wszystkie składniki zmiksować, aż powstanie konsystencja śmietany, jeśli jest za rzadkie, trzeba dodać mąki. Jeśli za gęste, dolać wody. Dodać 2 łyżki oleju do ciasta, wtedy będziemy potrzebować tylko odrobinkę przy smażeniu (dosłownie jedną kropelkę).
Smażyć cienkie naleśniki
Na usmażone naleśniki kładziemy łyżeczkę startego żółtego sera, na to kładziemy cienką parówkę, posypujemy ją łyżeczką kukurydzy konserwowej, szczyptą posiekanego szczypioru i na to kładziemy kleksa z ketchupu (ja używam pikantnego)
Wszystko razem zwijamy w krokiecik, obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor
Po usmażeniu zajadamy z ketchupem z czerwonej porzeczki:)