Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z kalarepy"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336696
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4075
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423204
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2627
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336696
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4075
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423204
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2627
Składniki
Idealny dodatek do sałatek. Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Kalarepki obierz, pokrój w słupki. Włóż do wrzątku, gotuj 10 min. Odcedź, ułóż w słoikach.
Zagotuj ok. pół litra wody z przyprawami. Zalej kalarepy, zakręć. Pasteryzuj na małym ogniu godzinę. Na drugi dzień pasteryzuj 30 min.
Czas przygotowania 45 min, ilość słoików po 300 ml 6, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie