Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z kalarepy"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 9574
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4311
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 829
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1090
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4052
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 9574
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4311
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 829
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1090
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4052
Składniki
Idealny dodatek do sałatek. Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Kalarepki obierz, pokrój w słupki. Włóż do wrzątku, gotuj 10 min. Odcedź, ułóż w słoikach.
Zagotuj ok. pół litra wody z przyprawami. Zalej kalarepy, zakręć. Pasteryzuj na małym ogniu godzinę. Na drugi dzień pasteryzuj 30 min.
Czas przygotowania 45 min, ilość słoików po 300 ml 6, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie