Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z kalarepy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11236
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11783
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1560
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11236
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11783
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1560
Składniki
Idealny dodatek do sałatek. Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Kalarepki obierz, pokrój w słupki. Włóż do wrzątku, gotuj 10 min. Odcedź, ułóż w słoikach.
Zagotuj ok. pół litra wody z przyprawami. Zalej kalarepy, zakręć. Pasteryzuj na małym ogniu godzinę. Na drugi dzień pasteryzuj 30 min.
Czas przygotowania 45 min, ilość słoików po 300 ml 6, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie