Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przetwory z kalarepy"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30991
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5235
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30991
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5235
Składniki
Idealny dodatek do sałatek. Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Kalarepki obierz, pokrój w słupki. Włóż do wrzątku, gotuj 10 min. Odcedź, ułóż w słoikach.
Zagotuj ok. pół litra wody z przyprawami. Zalej kalarepy, zakręć. Pasteryzuj na małym ogniu godzinę. Na drugi dzień pasteryzuj 30 min.
Czas przygotowania 45 min, ilość słoików po 300 ml 6, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie