Dania główne Przepis na:
Pulpeciki z miesem i kapusta pekinska.

Składniki
- o.5 kilo miesa mielonego,2 torebki ryżu, 1 cebula,1 jajo niecałe puł szklanki grysiku.i bułka tarta.2 torebki ryżu.
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
kapustę posiekać drobno i posolić i poczekać z 10 minut i wycisnąć z niej sok.Potem dodać mięso mielone i jajko i ugotowany ryz ,i grysik i przyprawić do smaku.
-
Wyrobione pulpeciki oprószyć w bułce tartej i podsmażyć na patelni do zarumienia na złoty kolor.Podsmażone pulpeciki włożyć do garnka i podlać woda.Gdy już będę miękkie to dodajemy koncentrat pomidorowy i robimy sos pomidorowy taki jak do gołąbków.Podajemy z ziemiankami .
Komentarze do przepisu (0)