Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ryż ugotuj z curry, solą i pieprzem (trzeba go rozgotować, aby był lepki). Uformuj okrągłe pulpety, a w środek każdego włóż żółty ser. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę, cebulę posiekaj. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i wymieszaj .
Dodaj dwie czubate łyżeczki kolendry, sól i pieprz do smaku. Wlej oliwę i ocet. Na koniec wrzuć posiekane chili. Całość włóż na godzinę do lodówki, żeby smaki się wymieszały. Pulpety podawaj z salsą pomidorową posypaną natką pietruszki.Źródło: Na żywo