Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety z indyka"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1132
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 291
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 244
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1132
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 291
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 244
Składniki
Kaszę przelej zimną wodą, a następnie wrzątkiem. Do garnka wlej 2 szklanki wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj kaszę i gotuj przez 10 min, co jakiś czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj łyżkę masła, posól, wymieszaj, przykryj i pozostaw na 10 min. Odkryj i odstaw do przestygnięcia.
Natkę i rodzynki posiekaj. Dodaj je do mięsa, a następnie dołóż kaszę i jajko. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego. Zagotuj bulion, wkładaj do niego pulpety tak, by swobodnie pływały, i gotuj partiami po 3 min. Ugotowane pulpety przekładaj do miski.
Do bulionu po gotowaniu pulpetów dodaj przecier pomidorowy i wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 5 min. Włóż pulpety i duś na małym ogniu przez 3-4 min.Źródło: Takie jest życie