Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety z indyka"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 659
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1844
Polecam.
Odsłon: 5703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 659
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1844
Polecam.
Odsłon: 5703
Składniki
Kaszę przelej zimną wodą, a następnie wrzątkiem. Do garnka wlej 2 szklanki wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj kaszę i gotuj przez 10 min, co jakiś czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj łyżkę masła, posól, wymieszaj, przykryj i pozostaw na 10 min. Odkryj i odstaw do przestygnięcia.
Natkę i rodzynki posiekaj. Dodaj je do mięsa, a następnie dołóż kaszę i jajko. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego. Zagotuj bulion, wkładaj do niego pulpety tak, by swobodnie pływały, i gotuj partiami po 3 min. Ugotowane pulpety przekładaj do miski.
Do bulionu po gotowaniu pulpetów dodaj przecier pomidorowy i wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 5 min. Włóż pulpety i duś na małym ogniu przez 3-4 min.Źródło: Takie jest życie