Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety z indyka"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 718
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22743
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15109
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4840
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45355
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 718
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22743
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15109
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4840
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45355
Składniki
Kaszę przelej zimną wodą, a następnie wrzątkiem. Do garnka wlej 2 szklanki wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj kaszę i gotuj przez 10 min, co jakiś czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj łyżkę masła, posól, wymieszaj, przykryj i pozostaw na 10 min. Odkryj i odstaw do przestygnięcia.
Natkę i rodzynki posiekaj. Dodaj je do mięsa, a następnie dołóż kaszę i jajko. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego. Zagotuj bulion, wkładaj do niego pulpety tak, by swobodnie pływały, i gotuj partiami po 3 min. Ugotowane pulpety przekładaj do miski.
Do bulionu po gotowaniu pulpetów dodaj przecier pomidorowy i wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 5 min. Włóż pulpety i duś na małym ogniu przez 3-4 min.Źródło: Takie jest życie