Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowo polski obiad, może troszkę kaloryczne, ale jakie pyszne :-)
Wołowinę kroimy na cienkie plasterki i obsmażamy na delikatnie brązowawy kolor, podlewamy gorącą wodą-dusimy.Kroimy naszą marchewkę na plasterki i dodajemy do garnka z naszą wołowiną,Przesmażamy pocięte na plasterki pieczarki na osobnej patelni, następnie dodajemy naszą cebulę pokrojoną w piórka, w następnej kolejności por pokrojony cieniutko, a na samym końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 3-4 łyżki masła.
Do naszej wołowiny wrzucamy 3 duże liście laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego oraz naszą przesmażoną masę warzywną i dusimy do miękkości wołowiny ( jeśli obsmażyliśmy ją na dużym ogniu i była cienka nie powinno to zająć dużo czasu). Kiedy wołowina będzie miękka, doprawiamy nasz sos do smaku solą (bądź przyprawą w płynie, w zależności kto co lubi), pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym (powinno być dość pikantnie). Chwilkę gotujemy znów próbujemy. Jeśli nam smakuje to wlewamy naszą śmietanę. Mieszamy i dodajemy trochę majeranku z tymiankiem . Zostawiamy na malutkim ogniu (jeśli wolimy sosy gęstsze możemy zagęścić nasz sos ok 3 łyżkami mąki wymieszanymi szybko z naszym sosem).
W tym czasie podgrzewamy nasze pyzy na parze (ok.5 minut), jeśli mamy czas i ochotę to przed naszym przygotowywaniem sosu mięsnego możemy zrobić pyzy sami ( jeśli znajdę więcej czasu zamieszczę przepis na nie, ponieważ robię swoje własne również, ale tym razem skorzystałam z gotowych ponieważ nie miałam aż tak wiele czasu). Gdy pyzy będą gotowe i mięciutkie polewamy je naszym sosem i posypujemy natką. Życzę smacznego polskiego obaidku :-)
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 66
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 27
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 199
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 125
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 37
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 66
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 27
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 199
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 125
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 37
Składniki
Wołowinę kroimy na cienkie plasterki i obsmażamy na delikatnie brązowawy kolor, podlewamy gorącą wodą-dusimy.Kroimy naszą marchewkę na plasterki i dodajemy do garnka z naszą wołowiną,Przesmażamy pocięte na plasterki pieczarki na osobnej patelni, następnie dodajemy naszą cebulę pokrojoną w piórka, w następnej kolejności por pokrojony cieniutko, a na samym końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 3-4 łyżki masła.
Do naszej wołowiny wrzucamy 3 duże liście laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego oraz naszą przesmażoną masę warzywną i dusimy do miękkości wołowiny ( jeśli obsmażyliśmy ją na dużym ogniu i była cienka nie powinno to zająć dużo czasu). Kiedy wołowina będzie miękka, doprawiamy nasz sos do smaku solą (bądź przyprawą w płynie, w zależności kto co lubi), pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym (powinno być dość pikantnie). Chwilkę gotujemy znów próbujemy. Jeśli nam smakuje to wlewamy naszą śmietanę. Mieszamy i dodajemy trochę majeranku z tymiankiem . Zostawiamy na malutkim ogniu (jeśli wolimy sosy gęstsze możemy zagęścić nasz sos ok 3 łyżkami mąki wymieszanymi szybko z naszym sosem).
W tym czasie podgrzewamy nasze pyzy na parze (ok.5 minut), jeśli mamy czas i ochotę to przed naszym przygotowywaniem sosu mięsnego możemy zrobić pyzy sami ( jeśli znajdę więcej czasu zamieszczę przepis na nie, ponieważ robię swoje własne również, ale tym razem skorzystałam z gotowych ponieważ nie miałam aż tak wiele czasu). Gdy pyzy będą gotowe i mięciutkie polewamy je naszym sosem i posypujemy natką. Życzę smacznego polskiego obaidku :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Dania główne
Burger Elvisa Presleya
Groszek w sosie winnym
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 19
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 107