Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy najlepiej smakują podane z masłem i podsmażoną cebulką :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 101
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 101
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
Mięso podsmażyć na cebuli.Dodać zioła ,sól , pieprz. Wymieszać.
Ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę. Surowe ziemniaki ścieram na tarce pozostawiam do odcieknięcia. Ugotowane i surowe ziemniaki razem łącze dodaje jajko ,mąki i zagniatam lużne ciasto. Z porcji ciasta formuję kulki które póżniej spłaszczam i układam kulkę mięsa , dokładnie zlepiam ( gdy ciasto będzie się kleić do rąk , proszę obsypać ręce mąką). Pyzę roluję by nadać jej kształt, odkładam na talerz posypany mąką. Pyzy gotujemy w osolonej wodzie z niewielką ilością oleju ok 5 minut od wypłynięcia. Podaję polane masłem z obsmażoną cebulką.