Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy najlepiej smakują podane z masłem i podsmażoną cebulką :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Mięso podsmażyć na cebuli.Dodać zioła ,sól , pieprz. Wymieszać.
Ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę. Surowe ziemniaki ścieram na tarce pozostawiam do odcieknięcia. Ugotowane i surowe ziemniaki razem łącze dodaje jajko ,mąki i zagniatam lużne ciasto. Z porcji ciasta formuję kulki które póżniej spłaszczam i układam kulkę mięsa , dokładnie zlepiam ( gdy ciasto będzie się kleić do rąk , proszę obsypać ręce mąką). Pyzę roluję by nadać jej kształt, odkładam na talerz posypany mąką. Pyzy gotujemy w osolonej wodzie z niewielką ilością oleju ok 5 minut od wypłynięcia. Podaję polane masłem z obsmażoną cebulką.