Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie bogate w dużą ilość pysznych warzyw i aromatycznych ziół :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę lekko obsmażamy na i wrzucamy do garnka.
Bakłażan i cukinię myjemy, następnie kroimy w dość dużą kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie przerzucamy do garnka z cebulą
Papryki płuczemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Przerzucamy do garnka z resztą składników
Pomidory wyparzamy we wrzątku, obieramy i kroimy w kostkę. Można użyć pomidorów z puszki. Również podsmażamy na patelni i dodajemy do reszty. Gdy wszystkie warzywa mamy już w garnku, zalewamy wodą, tak żeby je zakryć i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smacznego :)