Do góry

Dania główne Przepis na:

Ratatouille

Ratatouille

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 347

Dodano:

Odsłon: 1763

Szybkie danie bogate w dużą ilość pysznych warzyw i aromatycznych ziół :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ratatouille

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę lekko obsmażamy na i wrzucamy do garnka.

  2. Bakłażan i cukinię myjemy, następnie kroimy w dość dużą kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie przerzucamy do garnka z cebulą

  3. Papryki płuczemy, kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Przerzucamy do garnka z resztą składników

  4. Pomidory wyparzamy we wrzątku, obieramy i kroimy w kostkę. Można użyć pomidorów z puszki. Również podsmażamy na patelni i dodajemy do reszty.
    Gdy wszystkie warzywa mamy już w garnku, zalewamy wodą, tak żeby je zakryć i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń