Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z indyka na zielono"
Świąteczne smaki.
Odsłon: 84
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 50
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 73
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 178
Świąteczne smaki.
Odsłon: 84
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 50
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 73
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 178
Składniki
Czas przygotowania 120 minut. Cena porcji ok. 4,30 zł
Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Dodajemy do serka razem z żółtkiem, bułką tartą, posiekaną zieleniną, migdałami, doprawiamy pieprzem i solą, dokładnie miksujemy.
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozkładamy na blacie i smarujemy serem z zieleniną. Zwijamy od dłuższego boku i związujemy dość mocno nitką.
Roladę podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju, aby dobrze się podrumieniła. Dodajemy pokrojone w plastry cebule i krótko smażymy. Wlewamy bulion i wino, dusimy kilka minut. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z sosem i pieczemy ok. 60 minut w 180oC.
Pokrojoną w grube plastry roladę możemy podawać na ciepło z ryżem lub ziemniakami, polaną sosem, albo na zimno, jako przystawkę.
Wartość odżywcza porcji 650 kcal Białko 55 g/Tłuszcz 30 g/Węglowodany 30 gŹródło: Rewia