Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z indyka z warzywami"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1123
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 112
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1677
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1123
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 112
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1677
Składniki
Pierś z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Rozkrój ją tak, aby dała się rozłożyć jak książka. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop olejem. Do serka dodaj zioła, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na płacie mięsa rozsmaruj ser, zwiń w roladę. Wierzch mięsa obłóż plastrami boczku.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, pokrój w kostkę lub paski. Cebule pokrój w ćwiartki. Umyte pomidorki prze krój na pół. Cukinię pokrój w pół- plasterki. Ziemniaki ugotuj w oso lonym wrzątku (ok. 10 minut).
Do żaroodpornego naczynia włóż roladę, wlej bulion. Piecz ok. 50 min w temperaturze 180°C.
Następnie dodaj ziemniaki, paprykę, cebule, cukinię oraz pomidorki. Oprósz solą. Piecz jeszcze ok. 30 minut.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Risotto z kalarepą
Risotto z kalarepą wpadło mi do głowy w ferworze wymyślania nowych smacznych...
Odsłon: 4
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 60