Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z indyka z warzywami"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2383
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4507
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1542
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 456
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2383
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4507
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1542
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 456
Składniki
Pierś z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Rozkrój ją tak, aby dała się rozłożyć jak książka. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop olejem. Do serka dodaj zioła, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na płacie mięsa rozsmaruj ser, zwiń w roladę. Wierzch mięsa obłóż plastrami boczku.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, pokrój w kostkę lub paski. Cebule pokrój w ćwiartki. Umyte pomidorki prze krój na pół. Cukinię pokrój w pół- plasterki. Ziemniaki ugotuj w oso lonym wrzątku (ok. 10 minut).
Do żaroodpornego naczynia włóż roladę, wlej bulion. Piecz ok. 50 min w temperaturze 180°C.
Następnie dodaj ziemniaki, paprykę, cebule, cukinię oraz pomidorki. Oprósz solą. Piecz jeszcze ok. 30 minut.Źródło: Świat i Ludzie