Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mięsa mielonego i pieczarek"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7661
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2809
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7661
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2809
Składniki
80 min • Porcja 230 kcal • Przepis na 6 porcji
Cebule siekam, mieszam z mięsem, wyrabiam. Wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól i pieprz, dalej wyrabiam. Pieczarki kroję w kostkę i smażę na oleju.
Folię aluminiową smaruję olejem. Rozkładam na niej mięso, robiąc z niego prostokąt. Na wierzchu rozkładam pieczarki. Oprószam solą, pieprzem, koperkiem, lubczykiem. Mięso zwijam w roladę.
Folię szczelnie zaciskam. Całość piekę w foremce 60 min w temp. 180°C. Pod koniec rozcinam folię, by mięso przyrumienić.
Znakomita nie tylko na obiad, ale i na przyjęcia. Wioleta Szczepańska z MrocznaŹródło: Kobieta i życie