Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mięsa mielonego i pieczarek"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5997
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35672
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1196
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5997
Składniki
80 min • Porcja 230 kcal • Przepis na 6 porcji
Cebule siekam, mieszam z mięsem, wyrabiam. Wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól i pieprz, dalej wyrabiam. Pieczarki kroję w kostkę i smażę na oleju.
Folię aluminiową smaruję olejem. Rozkładam na niej mięso, robiąc z niego prostokąt. Na wierzchu rozkładam pieczarki. Oprószam solą, pieprzem, koperkiem, lubczykiem. Mięso zwijam w roladę.
Folię szczelnie zaciskam. Całość piekę w foremce 60 min w temp. 180°C. Pod koniec rozcinam folię, by mięso przyrumienić.
Znakomita nie tylko na obiad, ale i na przyjęcia. Wioleta Szczepańska z MrocznaŹródło: Kobieta i życie