Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8200
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2810
Polecam.
Odsłon: 1428
Polecam.
Odsłon: 423
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8200
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2810
Polecam.
Odsłon: 1428
Polecam.
Odsłon: 423
Składniki
Filety z kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i przekrawamy wzdłuż na cienkie plastry. Lekko rozbijamy je tłuczkiem do mięsa, by roladki można było łatwiej zwinąć, ale jednocześnie uważamy, by nie podziurkować mięsa.
Plastry mięsa oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy na nich plasterki żółtego sera (możemy również dodać paseczek ogórka konserwowego) i ciasno zwijamy roladki. Dokładnie spinamy wykałaczkami (albo obwiązujemy bawełnianą nicią kuchenną) i panierujemy najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na niewielkim ogniu smażymy roladki ze wszystkich stron, aż nabiorą ładnego jasnożółtego koloru.