Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Składniki
Filety z kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i przekrawamy wzdłuż na cienkie plastry. Lekko rozbijamy je tłuczkiem do mięsa, by roladki można było łatwiej zwinąć, ale jednocześnie uważamy, by nie podziurkować mięsa.
Plastry mięsa oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy na nich plasterki żółtego sera (możemy również dodać paseczek ogórka konserwowego) i ciasno zwijamy roladki. Dokładnie spinamy wykałaczkami (albo obwiązujemy bawełnianą nicią kuchenną) i panierujemy najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na niewielkim ogniu smażymy roladki ze wszystkich stron, aż nabiorą ładnego jasnożółtego koloru.