Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mmm....
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 16
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 415
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14949
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1697
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 16
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 415
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14949
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1697
Składniki
Filety z kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i przekrawamy wzdłuż na cienkie plastry. Lekko rozbijamy je tłuczkiem do mięsa, by roladki można było łatwiej zwinąć, ale jednocześnie uważamy, by nie podziurkować mięsa.
Plastry mięsa oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy na nich plasterki żółtego sera (możemy również dodać paseczek ogórka konserwowego) i ciasno zwijamy roladki. Dokładnie spinamy wykałaczkami (albo obwiązujemy bawełnianą nicią kuchenną) i panierujemy najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na niewielkim ogniu smażymy roladki ze wszystkich stron, aż nabiorą ładnego jasnożółtego koloru.