Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki indycze ze szpinakiem, czosnkiem i papryką"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 651
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 651
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Składniki
Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Masło połącz z przeciśniętymi 2 ząbkami czosnku.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak, przypraw solą i pieprzem. Smaż na małym ogniu, aż odparuje cała woda. Paprykę umyj, pokrój w paski.
Mięso posmaruj masłem czosnkowym, rozłóż szpinak, ząbki czosnku i paprykę, połóż plastry sera, zwiń. Bułką ze startym serem obtocz roladę.
Roladki smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut. Podawaj z warzywami.Źródło: Dobry Tydzień