Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki indycze ze szpinakiem, czosnkiem i papryką"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 873
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6296
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 873
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6296
Składniki
Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Masło połącz z przeciśniętymi 2 ząbkami czosnku.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak, przypraw solą i pieprzem. Smaż na małym ogniu, aż odparuje cała woda. Paprykę umyj, pokrój w paski.
Mięso posmaruj masłem czosnkowym, rozłóż szpinak, ząbki czosnku i paprykę, połóż plastry sera, zwiń. Bułką ze startym serem obtocz roladę.
Roladki smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut. Podawaj z warzywami.Źródło: Dobry Tydzień