Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki indycze ze szpinakiem, czosnkiem i papryką"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9840
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2473
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1617
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 589
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3759
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9840
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2473
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1617
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 589
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3759
Składniki
Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Masło połącz z przeciśniętymi 2 ząbkami czosnku.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak, przypraw solą i pieprzem. Smaż na małym ogniu, aż odparuje cała woda. Paprykę umyj, pokrój w paski.
Mięso posmaruj masłem czosnkowym, rozłóż szpinak, ząbki czosnku i paprykę, połóż plastry sera, zwiń. Bułką ze startym serem obtocz roladę.
Roladki smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut. Podawaj z warzywami.Źródło: Dobry Tydzień