Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rulon cielęcy z warzywami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3844
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1326
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3844
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1326
Składniki
Mięso rozcinam na duży płat. Rozbijam go delikatnie. Następnie nacieram przyprawami i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.
W tym czasie marchewki obieram, kroję w słupki i gotuję na półtwardo w lekko posolonej wodzie. Strączki fasolki oczyszczam, odcinam końce, myję i także gotuję w lekko posolonej wodzie na półtwardo.
Warzywa odcedzam, studzę, układam na mięsie - na przemian: słupki marchewki i strączki fasolki. Żółty ser grubo ścieram, posypuję nim warzywa. Całość ciasno zwijam. Roladę obwiązuję bawełnianą nitką. Układam w żaroodpornym naczyniu i smaruję olejem. Piekę 90 minut w temp. 190 st. W czasie pieczenia polewam sosem z dna formy.Źródło: Tina