Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie dla dwojga osób
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2079
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2079
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Oczyszczoną rybę bez skóry skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem i pozostawiamy na 15 minut. Po tym czasie posypujemy rybę koperkiem, może być zarówno świeży jaki i suszony. Rybę smażymy na maśle po kilka minut z każdej strony. Usmażonego dorsza ściągamy z patelni i do pozostałego wywaru dolewamy śmietanę. Gotujemy na małym ogniu. Dodajemy łyżkę musztardy (ulubioną, jednak o niezbyt ostrym smaku) i topiony serek. Gotujemy przez kilka minut. Rybę podajemy z ryżem polaną przygotowanym sosem musztardowym i posypujemy delikatnie koperkiem.
Smacznego :)