Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie dla dwojga osób
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5677
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 958
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37087
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5677
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 958
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37087
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Oczyszczoną rybę bez skóry skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem i pozostawiamy na 15 minut. Po tym czasie posypujemy rybę koperkiem, może być zarówno świeży jaki i suszony. Rybę smażymy na maśle po kilka minut z każdej strony. Usmażonego dorsza ściągamy z patelni i do pozostałego wywaru dolewamy śmietanę. Gotujemy na małym ogniu. Dodajemy łyżkę musztardy (ulubioną, jednak o niezbyt ostrym smaku) i topiony serek. Gotujemy przez kilka minut. Rybę podajemy z ryżem polaną przygotowanym sosem musztardowym i posypujemy delikatnie koperkiem.
Smacznego :)