Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie dla dwojga osób
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5476
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 977
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11925
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1403
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5476
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 977
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11925
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1403
Składniki
Oczyszczoną rybę bez skóry skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem i pozostawiamy na 15 minut. Po tym czasie posypujemy rybę koperkiem, może być zarówno świeży jaki i suszony. Rybę smażymy na maśle po kilka minut z każdej strony. Usmażonego dorsza ściągamy z patelni i do pozostałego wywaru dolewamy śmietanę. Gotujemy na małym ogniu. Dodajemy łyżkę musztardy (ulubioną, jednak o niezbyt ostrym smaku) i topiony serek. Gotujemy przez kilka minut. Rybę podajemy z ryżem polaną przygotowanym sosem musztardowym i posypujemy delikatnie koperkiem.
Smacznego :)