Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrzami jego gotowania. Ten jest z przepisu mojego przyjaciela Bashara i u niego jadłam go kilogramami.Oni jedzą go z zupami które oczywiście nic z Naszymi wspólnego nie mają i kurczakiem bądz baraniną. Pychota :))
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2973
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2973
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
Składniki
rozgrzać w garnku na dnie oliwę. Wsypać garść pokruszonego na ok.3 cm spaghetti i poczekać aż się zarumieni.
Do tego wsypać na ok. 15-20 sek ryż i zalać szklanką wrzątku. oczywiście wsypać szczyptę soli.
w trakcie gotowania sprawdzać czy ryż nie wchłonął całej wody...ewentualnie troszkę dolać
po ok 15 min. wyłączyć ogień i przykryć na ok. 5 min ryż szczelnie folią aluminiową
zjeść z każdym rodzajem mięska ...... ja uwielbiam ten ryż najbardziej sam :)