Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrzami jego gotowania. Ten jest z przepisu mojego przyjaciela Bashara i u niego jadłam go kilogramami.Oni jedzą go z zupami które oczywiście nic z Naszymi wspólnego nie mają i kurczakiem bądz baraniną. Pychota :))
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 397
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 397
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1285
Składniki
rozgrzać w garnku na dnie oliwę. Wsypać garść pokruszonego na ok.3 cm spaghetti i poczekać aż się zarumieni.
Do tego wsypać na ok. 15-20 sek ryż i zalać szklanką wrzątku. oczywiście wsypać szczyptę soli.
w trakcie gotowania sprawdzać czy ryż nie wchłonął całej wody...ewentualnie troszkę dolać
po ok 15 min. wyłączyć ogień i przykryć na ok. 5 min ryż szczelnie folią aluminiową
zjeść z każdym rodzajem mięska ...... ja uwielbiam ten ryż najbardziej sam :)