Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie w przyrządzaniu. Doskonały dodatek do szaszłyków . Przygotowuję zawsze dużą ilość, bo jest dobry również następnego dnia, a jeść można bez mięsa, jedynie z surówkami. Smacznego! Jest to przepis mojej znajomej, doskonałej kucharki Pani Stasi.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
boczek pokrojony w kostkę lekko zrumienić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
ryż wrzucić na suchą patelnię, podpiekać mieszając drewnianą łopatką aż zacznie "szeleścić" jak pergamin. Wrzucić do rondla, zalać szklanką bulionu. Gotować, aż stanie się półmiękki, w razie potrzeby dolewając bulionu.
dodać boczek z cebulką i przyprawy (ja solę do smaku, dodaję ostrą paprykę w proszku i zioła prowansalskie). Poddusić do miękkości. Pychota!