Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 6
Dodano: 08.05.2010
Odsłon: 1126
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
boczek pokrojony w kostkę lekko zrumienić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
ryż wrzucić na suchą patelnię, podpiekać mieszając drewnianą łopatką aż zacznie "szeleścić" jak pergamin. Wrzucić do rondla, zalać szklanką bulionu. Gotować, aż stanie się półmiękki, w razie potrzeby dolewając bulionu.
dodać boczek z cebulką i przyprawy (ja solę do smaku, dodaję ostrą paprykę w proszku i zioła prowansalskie). Poddusić do miękkości. Pychota!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

madziak 09 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł, uwielbiam ryż z różnymi dodatkami. Przepis wykorzystam napewno :)0 Kto głosował? | Odpowiedz