Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy pierwszy raz zobaczyłam to danie miałam wątpliwości co do smaku tego dania, ale po spróbowaniu okazało sie wyśmienite. Przepis na ryż po pakistansku
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8591
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3033
Polecam.
Odsłon: 1819
Polecam.
Odsłon: 524
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8591
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3033
Polecam.
Odsłon: 1819
Polecam.
Odsłon: 524
Składniki
Ryż zamoczyć w wodzie na conajmniej 15 minut. Pokrojoną w piórka cebulę wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy do brązowego koloru. Trzeba uważać, żeby się nie przypaliła. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę pomidor i przyprawy według uznania. Smażymy 1-2 minuty. Dodać obrane i pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Smażyć 2-3 minuty mieszając, jeśli się przypala dodać odrobinę wody. Po tym czasie dodać 2 szklanki wody i zagotować. Dodać odcedzony ryż i wymieszać wszystko. Gotować pod przykryciem, do momentu kiedy ryż wsiąknie wodę. Od czau do czasu zamieszać,żeby sie nie przypalił. Smacznego. Można podać z sałatką z jogurtu ogórka cebuli i pomidora Po dodaniu ziemniaków można dodać również kurczaka, kalafior lub groszek