Do góry

Dania główne Przepis na:

ryż z ziemniakami po pakistańsku

ryż z ziemniakami po pakistańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 119

Dodano:

Odsłon: 2964

Gdy pierwszy raz zobaczyłam to danie miałam wątpliwości co do smaku tego dania, ale po spróbowaniu okazało sie wyśmienite. Przepis na ryż po pakistansku

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
ryż z ziemniakami po pakistańsku

Przygotowanie

  1. Ryż zamoczyć w wodzie na conajmniej 15 minut. Pokrojoną w piórka cebulę wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy do brązowego koloru. Trzeba uważać, żeby się nie przypaliła. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę pomidor i przyprawy według uznania. Smażymy 1-2 minuty. Dodać obrane i pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Smażyć 2-3 minuty mieszając, jeśli się przypala dodać odrobinę wody. Po tym czasie dodać 2 szklanki wody i zagotować. Dodać odcedzony ryż i wymieszać wszystko. Gotować pod przykryciem, do momentu kiedy ryż wsiąknie wodę. Od czau do czasu zamieszać,żeby sie nie przypalił. Smacznego. Można podać z sałatką z jogurtu ogórka cebuli i pomidora

    Po dodaniu ziemniaków można dodać również kurczaka, kalafior lub groszek

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

emimi 25 marca 2015 ja robie z miesem mielonym i groszkiem badz fasolka szparagowa, pycha :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń