Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Saganek pełen różności"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 586
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11865
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 586
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11865
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Jeśli masz surowe mięso, oczyść je i pokrój w kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej, przesmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso, chwilę smaż razem. Dorzuć pokrojone kabanosy (możesz zamiast nich dołożyć też inną kiełbasę). Chwilę smaż.
Podlej podsmażone wodą (lub rosołem), dołóż pokrojone ziemniaki, marchewki i paprykę, dopraw solą i pieprzem. Duś, mieszając, do miękkości.
W trakcie duszenia dodaj puszkę fasolki (lub/i groszku; może być też garść mrożonego). Ponownie dopraw i podaj z natką.Źródło: Świat kobiety