Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Saganek pełen różności"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 115
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20685
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 115
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20685
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Jeśli masz surowe mięso, oczyść je i pokrój w kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej, przesmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj mięso, chwilę smaż razem. Dorzuć pokrojone kabanosy (możesz zamiast nich dołożyć też inną kiełbasę). Chwilę smaż.
Podlej podsmażone wodą (lub rosołem), dołóż pokrojone ziemniaki, marchewki i paprykę, dopraw solą i pieprzem. Duś, mieszając, do miękkości.
W trakcie duszenia dodaj puszkę fasolki (lub/i groszku; może być też garść mrożonego). Ponownie dopraw i podaj z natką.Źródło: Świat kobiety