Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, chrupiąca i długo "leżąca w brzuchu".
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1134
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1145
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1134
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1145
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13169
Składniki
Poszatkowałam kapustę, pokroiłam cebulę w półkrążki, część marchwi poszatkowałam (cieńsze końcówki), a grubsze starłam na tarce jarzynowej. Paprykę pokroiłam w paski. Wszystko posoliłam i pocukrzyłam. Podciągnęłam rękawy i rękoma wymieszałam. Odstawiłam na 2 godziny.
Wyszorowane ogórki - ze skórką poszatkowałam do drugiej mniejszej miski i lekko posoliłam. Po godzinie puściły sporo soku, który wylałam, a ogórki dołożyłam do poszatkowanych warzyw. Dosypałam także zmielony pieprz, gorczycę i ziele angielskie. Wlałam do mieszanki szklankę oleju i ponownie wymieszałam. Odstawiłam na kolejną godzinę.
Kiedy warzywa trochę zmiękły, dolałam wodę wymieszaną z octem i rękawy do góry (mieszanko). Po dwóch godzinach załadowałam do słoików i moim sposobem pasteryzowałam w piekarniku 150 stopni ok. 15 minut.