Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, chrupiąca i długo "leżąca w brzuchu".
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 127
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 346
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 266
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 127
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 346
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 266
Składniki
Poszatkowałam kapustę, pokroiłam cebulę w półkrążki, część marchwi poszatkowałam (cieńsze końcówki), a grubsze starłam na tarce jarzynowej. Paprykę pokroiłam w paski. Wszystko posoliłam i pocukrzyłam. Podciągnęłam rękawy i rękoma wymieszałam. Odstawiłam na 2 godziny.
Wyszorowane ogórki - ze skórką poszatkowałam do drugiej mniejszej miski i lekko posoliłam. Po godzinie puściły sporo soku, który wylałam, a ogórki dołożyłam do poszatkowanych warzyw. Dosypałam także zmielony pieprz, gorczycę i ziele angielskie. Wlałam do mieszanki szklankę oleju i ponownie wymieszałam. Odstawiłam na kolejną godzinę.
Kiedy warzywa trochę zmiękły, dolałam wodę wymieszaną z octem i rękawy do góry (mieszanko). Po dwóch godzinach załadowałam do słoików i moim sposobem pasteryzowałam w piekarniku 150 stopni ok. 15 minut.