Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, chrupiąca i długo "leżąca w brzuchu".
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Składniki
Poszatkowałam kapustę, pokroiłam cebulę w półkrążki, część marchwi poszatkowałam (cieńsze końcówki), a grubsze starłam na tarce jarzynowej. Paprykę pokroiłam w paski. Wszystko posoliłam i pocukrzyłam. Podciągnęłam rękawy i rękoma wymieszałam. Odstawiłam na 2 godziny.
Wyszorowane ogórki - ze skórką poszatkowałam do drugiej mniejszej miski i lekko posoliłam. Po godzinie puściły sporo soku, który wylałam, a ogórki dołożyłam do poszatkowanych warzyw. Dosypałam także zmielony pieprz, gorczycę i ziele angielskie. Wlałam do mieszanki szklankę oleju i ponownie wymieszałam. Odstawiłam na kolejną godzinę.
Kiedy warzywa trochę zmiękły, dolałam wodę wymieszaną z octem i rękawy do góry (mieszanko). Po dwóch godzinach załadowałam do słoików i moim sposobem pasteryzowałam w piekarniku 150 stopni ok. 15 minut.