Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gyrosem z kurczaka , kukurydzą, ogórkami konserwowymi, kapustą pekińska
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 847
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 847
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, lekko oprószyć przyprawą do gyrosa i wstawić do lodówki na jakąś godzinkę.Po tym czasie smażymy je na patelni aż zmięknie i się zarumieni, następnie pod koniec smażenia dodać resztę przyprawy do gyrosa.Później włożyc do miski (płasko, tak aby mięso tworzyło pierwszą warstwę). Pozostałe składniki sałatki układać warstwami, na mięso cebulę (drobno pokrojoną),potem cienką warstwę ketchupu, potem potem ogórki konserwowe (pokrojone w kostkę), potem kukurydzę, potem majonez, a na koniec poszatkowaną kapustę pekińską. Uwagi: Nie mieszać składników w misce,wyjmować łyżką tak aby na talerzu mieć wszystkie warstwy, potem ewentualnie na własnym talerzu pomieszać składniki.