Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gyrosem z kurczaka , kukurydzą, ogórkami konserwowymi, kapustą pekińska
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, lekko oprószyć przyprawą do gyrosa i wstawić do lodówki na jakąś godzinkę.Po tym czasie smażymy je na patelni aż zmięknie i się zarumieni, następnie pod koniec smażenia dodać resztę przyprawy do gyrosa.Później włożyc do miski (płasko, tak aby mięso tworzyło pierwszą warstwę). Pozostałe składniki sałatki układać warstwami, na mięso cebulę (drobno pokrojoną),potem cienką warstwę ketchupu, potem potem ogórki konserwowe (pokrojone w kostkę), potem kukurydzę, potem majonez, a na koniec poszatkowaną kapustę pekińską. Uwagi: Nie mieszać składników w misce,wyjmować łyżką tak aby na talerzu mieć wszystkie warstwy, potem ewentualnie na własnym talerzu pomieszać składniki.