Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gyrosem z kurczaka , kukurydzą, ogórkami konserwowymi, kapustą pekińska
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1748
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1820
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1748
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1537
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1820
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, lekko oprószyć przyprawą do gyrosa i wstawić do lodówki na jakąś godzinkę.Po tym czasie smażymy je na patelni aż zmięknie i się zarumieni, następnie pod koniec smażenia dodać resztę przyprawy do gyrosa.Później włożyc do miski (płasko, tak aby mięso tworzyło pierwszą warstwę). Pozostałe składniki sałatki układać warstwami, na mięso cebulę (drobno pokrojoną),potem cienką warstwę ketchupu, potem potem ogórki konserwowe (pokrojone w kostkę), potem kukurydzę, potem majonez, a na koniec poszatkowaną kapustę pekińską. Uwagi: Nie mieszać składników w misce,wyjmować łyżką tak aby na talerzu mieć wszystkie warstwy, potem ewentualnie na własnym talerzu pomieszać składniki.